ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Le Shape εφαρμόζει την τεχνολογία επιλεκτικής λιπόλυσης στα 1060nm και είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που καταπολεμά το τοπικό λίπος, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Είναι η ιδανική μέθοδος για καταπολέμηση του τοπικού λίπους, που δεν αντιμετωπίζεται με διατροφή και άσκηση και για όποιον επιθυμεί καλλίγραμμη σιλουέτα χωρίς την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που επιφέρει η χειρουργική οδός.

Οι 4 αυτόνομες κεφαλές Diode Laser του Le Shape, παρέχουν στο χειριστή την ευχέρεια πολλών διαφορετικών επιλογών, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ταυτόχρονα, στην ίδια συνεδρία, σε πολλές διαφορετικές περιοχές του σώματος, όπου εντοπίζεται εναπόθεση τοπικού λίπους, όπως στο στήθος, στο εσωτερικό των βραχιόνων, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς μηρούς, στους γλουτούς, στα έσω γόνατα, στην πλάτη, στα πλευρά, στις γάμπες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες υπολογίζεται ότι καταστρέφεται το 24% του λιπώδους ιστού.

H αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με την χρήση του μηχανήματος Le Shape προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του λιπώδους ιστού στους 42-47 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή τη θερμοκρασία έχει αποδειχθεί ότι προκαλείται κυτταρικός θάνατος των λιποκυττάρων.

Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα επομένως δε συρρικνώνονται, αντιθέτως απανθρακώνονται και νεκρώνονται. Στη συνέχεια απομακρύνονονται από το λεμφικό σύστημα του οργανισμού με τη φυσική διαδικασία της φαγοκυττάρωσης.

Ο χρόνος θεραπείας είναι μία σύντομη διαδικασία που διαρκεί μόλις 25 λεπτά. Συνολικά πρέπει να συνυπολογίζεται και ο χρόνος συμβουλευτικής και προετοιμασίας, οπότε ο χρόνος της συνεδρίας ειναι περίπου 45 λεπτά.

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι σε μόλις 25 λεπτά επιτυγχάνεται η συνολική βλάβη των λιποκυττάρων και η οριστική τους νέκρωση. Μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού η θεραπεία ολοκληρώνεται και διακόπτεται η λειτουργία των κεφαλών Laser.

Η υπέρβαση του χρονικού ορίου δεν επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα αντιθέτως μπορεί υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ανεπιθύμητων παρενεργειών (overtreat).

Μετά το πέρας της θεραπείας έχει ήδη ξεκινήσει η φυσική διαδικασία της φαγωκυτάρρωσης, κατά την οποία τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού. Ο κύκλος αυτός απαιτεί την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος, τουλάχιστον 30 ημερών, επομένως δεν ενδείκνυται επαναληπτική θεραπεία εντός μηνός. Στη συνέχεια ο θεραπευτής θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και θα σχεδιάσει την ακόλουθη πορεία.

Δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Πιθανόν να προκληθεί ελαφρά ερυθρότητα ή ήπιο οίδημα στην περιοχή που εφαρμόζονται οι κεφαλές λέιζερ, τα οποία όμως υποχωρούν εντός 10-20 λεπτών.

Είναι πιθανό κατεστραμμένα λιποκύτταρα να κολλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν μικρές συμφύσεις. Για την πιο άμεση αποκατάσταση συνιστάται ελαφριά μάλλαξη στην περιοχή εφαρμογής, τρεις φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια του ντους. Επίσης στην επιτάχυνση της διαδικασίας βοηθά η κατανάλωση νερού (2 λίτρα ημερησίως), καθώς και η ελαφριά άσκηση π.χ. περπάτημα. Καλόν είναι επίσης να αποφεύγεται η συχνή και αυξημένη κατανάλωση λιπαρών.

Το Le Shape χαρίζει ένα όμορφο καλλίγραμμο σώμα, αντιμετωπίζοντας οριστικά την εναπόθεση τοπικού λίπους, σε σημεία που ακόμη και οι εξαντλητικές δίαιτες δεν κατορθώνουν να μειώσουν ικανοποιητικά. Η τεχνολογία που εφαρμόζει στοχεύει κατευθείαν στα λιποκύτταρα και τα καταστρέφει. Επομενως δεν επηρεάζεται από τον τροπο ζωής του ατόμου. Βέβαια μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή συμβάλλει πάντοτε στο συνολικό αποτέλεσμα και στη γενική υγεία.

Η χρήση λέιζερ σε μήκος κύματος 1060nm χαρακτηρίζεται από μεγάλη εκλεκτικότητα από τα λιποκύτταρα και όχι από τους γύρω ιστούς, τα νεύρα ή τα τριχοθυλάκια.

Το Le Shape χρησιμοποιεί Laser προκειμένου να υπερθερμάνει και να καταστρέψει το λίπος. Η ακτινοβολία εκπέμπεται κατά κύματα και όχι σε συνεχή ροή. Παράλληλα οι 4 κεφαλές του μηχανήματος διαθέτουν σύστημα ψύξης που παγώνει την επιδερμίδα με διπλό στόχο: την προστασία του δέρματος και την απάλειψη του αισθήματος που προκαλεί η θερμότητα. Βέβαια η ανοχή στον πόνο είναι υποκειμενική και διαφέρει από άτομο σε άτομο για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης. Συνήθως περιγράφεται ως αίσθημα δυσφορίας που έρχεται και φεύγει ανά κύματα, σαν ένας θερμικός κύκλος,που, όταν φτάνει η ενόχληση σε έντονο βαθμό, δε διαρκεί αλλά αμέσως υποχωρεί.

Το αίσθημα πόνου δεν αποτελεί δείκτη αποτελεσματικότητας. Η ανοχή στον πόνο και η ευαισθησία διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο ή ακόμη και αναλόγως της στιγμής, της διάθεσης ή της εποχής. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο χειριστής μπορεί να μεταβάλει την ισχύ του λέιζερ κατά αύξουσα ή φθίνουσα τιμή, μέχρις του σημείου εκείνου που ο πελάτης δεν αισθάνεται έντονη δυσφορία, ώστε η διαδικασία να είναι άνετα ανεκτή.

Κατά διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μετά τη θεραπεία είναι πιθανό να υπάρξει ελαφρά αίσθηση πόνου, η οποία είναι ανεκτή και υποχωρεί σύντομα.

Η εφαρμογή διενεργείται πάντοτε από εξειδικευμένο και επαρκώς εκπαιδευμένο χειριστή, ώστε να αποφεύγεται ή και να αποκλείεται η μη ορθή χρήση του μηχανήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που διασφαλίζουν την άριστη λειτουργία. Οι κεφαλές έχουν φωτεινή ένδειξη όταν δεν εφαρμόζουν σωστά και υπάρχει διπλός διακόπτης εκτάκτου ανάγκης – και για το χειριστή και για τον θεραπευόμενο – ώστε να διακόπτεται αμέσως η διαδικασία αν υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια μη ορθής και ασφαλούς λειτουργίας.

Η θεραπεία Θερμολιπόλυσης με το μηχάνημα Le Shape, Non Invasive thermolipolysis by 1060nm, είναι hands free. Ο χειριστής οφείλει να λάβει το ιστορικό του θεραπευόμενου, τις απαραίτητες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μετρήσεις και φωτογραφίες που υφίστανται προ της8 θεραπείας και να εφαρμόσει σωστά τις κεφαλές στις υπό θεραπεία περιοχές. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει κατά διαστήματα να ελέγχεται η κατάσταση του θεραπευομένου και αναλόγως να μεταβάλλεται η ισχύς του λέιζερ.

O χειριστής μπορεί να μεταβάλει και να προσαρμόζει την ισχύ του λέιζερ σε τέτοια επίπεδα, ώστε το αίσθημα της θερμότητας και του πόνου να είναι ανεκτό και έτσι να μπορεί να ολοκληρώνεται με επιτυχία μια συνεδρία των 25 λεπτών. Φυσικά υπάρχει πάντοτε η επιλογή άμεσης διακοπής της συνεδρίας.

Το Le Shape προκαλεί μέσω της θερμικής ενέργειας την αποδόμηση και καταστροφή έως και του 24% του λιπώδους ιστού τοπικά. Η παροχέτευση των νεκρών λιποκυττάρων υποβοηθείται και επιταχύνεται με την εφαρμογή άλλων δημοφιλών τεχνικών μεθόδων. Συνιστώνται θεραπείες με Suction RF, LPG Enderomology, ή HIFU, για μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, ούτε υπάρχουν απαγορεύσεις. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η υγιεινή διατροφή και η ήπια άσκηση ενδείκνυνται πάντοτε για άριστη υγεία και ευεξία

Η χρήση λέιζερ σε μήκος κύματος 1060nm απορροφάται αποκλειστικά από τα λιποκύτταρα. Η έντονη τριχοφυΐα όμως δημιουργεί ένα επιπλέον στρώμα πάνω από το δέρμα. Σίγουρα ένα ελαφρό trimming της περιοχής θα βελτίωνε την αίσθηση του θεραπευόμενου και θα επέτρεπε την άριστη εφαρμογή των κεφαλών.

Στις πρώτες 2-4 εβδομάδες αρχίζουν να διακρίνονται τα πρώτα ορατά αποτελέσματα.

Γνώρισε το LeShape!

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας αντιπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας λύσει τις απορίες.